Kayınvalidemin, dondurulmuş olarak verdiği barbunyalar, tam anlamıyla şeker çıktı. Allahım nasıl lezzetli !!! Hele bir de zeytinyağıyla yapınca mükemmel oldu. Yanına da pilav ve yoğurt koydum, mmmmmmmm nefis bir akşam yemeği oldu bitti :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 ortaboy soğan
- 3 küçük havuç
- 1 patates
- 1 poşetten biraz az barbunya
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı (sebzeleri kavurmak için)
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı ( yemek piştikten sonra üzerine)
- 2 diş sarımsak
- üzerine maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- soğanları zeytin yağında kavuruyoruz
- üzerine havuçları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- en son patatesi de ekliyoruz.
- renkleri değişince, salçasın ekliyoruz.
- biraz daha kavurup, barbunyaları ve sarımsakları ilave ediyoruz.
- toz şekeri ilave diyoruz.
- barbunyaların üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup, kaynamaya bırakıyoruz.
- önce harlı ateşte kaynatıyoruz, daha sonra altın kısarak pişmeye bırakıyoruz.
- piştikten sonra, ocağın altını kapatıyoruz ve zeytin yağı koyup, karıştırıyoruz.
- biraz zeytin yağını çekmesi için, tencerenin ağzını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- ben üzerine kıyılmış maydanoz koyarak servis etmeyi ve yemeyi seviyorum:) yanına da pilav tabii ki
- afiyet olsun !!!
Yorumlar
Yorum Gönder