Ana içeriğe atla

Yamuk Prenses ten, Pamuk Prenses Tatlısı....

Bugün eve geldiğimde rasgele facebookta ne var ne yok diye bakarken, Kevserin Mutfağında bu tatlıyı gördüm. Zaten sütlü irmikli tatlılara bayılırım, bu da üstüne tam geldi. Zaten kevserin mutfağındaki çoğu tarife bayılıyorum ve uyguluyorum.



Malzemeleri oldukça az... Yapılışı da çok basit. Ama söyle süslü püslü cupcake kağıtlarında servis yaparsanız oldukça şık duruyor....

 
 
 
Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 11 çorba kaşığı irmik
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket Hindistan cevizi
  • 1 adet muz
Yapılışı:

  1. Tencereye sütü koyup, içine irmik ve şekeri döküyoruz.
  2. Orta ateşte iyice koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

  1. Koyulaşan muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
  2. İyice soğuduktan sonra, 1 paket toz kremşantiyi tencereye koyup, mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. bana mikser yeterli gelmediği için, elimle de biraz yoğurdum.

  1. Hamurdan, parça kopartıp, içine ince dilimlediğimiz muzdan koyuyoruz. Hamuru kopartmadan önce, ellerinizi ıslatırsanız daha iyi olur, çünkü hamur bayağı bir yapışıyor.
  2. Hamuru güzelce yuvarlıyoruz.
  3. Bir tabağın içine Hindistan cevizini döküyoruz.
  4. Yuvarladığımız hamurları Hindistan cevizine buluyoruz.

  1. Ben de Ikea dan aldığım cupcake kağıtları duruyordu. ben de onların içine koydum. Bence  çok güzel görünüyorlar.
  2. Afiyet olsun :)))



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAŞ TA YAŞAMAK.....

Sanırım, bu yaşıma kadar verdiğim en güzel karar Kaş ta yaşamak oldu. Kaş a gecen sene mayıs ayında gelmiştik. İlk sene çevremiz tam oturmadığı için, Kaş ın tadını çıkartamamışız meğer :) Bu sene de , geçen sene gibi cuma dan Olympos a gidip, pazar akşam Kaş a geri dönüyorum. Ama son 2 haftadır, zincirinden boşanmışçasına geziyoruz :) Bunun nedeni, hem benim Olympos a gitmemiş olmam, hem de bankadaki diğer arkadaşlarımla biraz daha fazla zaman geçiriyor olmam ve birbirimizi daha yakından tanıma şansımızın olması. Ama tabii ki küçük yerde yaşamanın zorlukları da yok değil. Kız kıza eğlenmek için istediğiniz saatte dışarı çıkıp, istediğiniz saatte eve girebilirsiniz. Karışan Görüşen, sarkıntılık eden falan yok. Zaten böyle küçük bir yerde bankacıysanız, herkes sizin bütün hayat hikayeniz bilir. Benim de haftaiçi eşimden ayrı olduğumu, haftasonu Olympos a gittiğimi herkes biliyor. Ama yine de şu sosyal medya denen illet yüzünden, herkes ne yaptığınızı, nerelerde kaça kadar gezdiğinizi ...

Hazır Makarna Soslari

Dun toplanti nedeniyle isten biraz gec ciktim. Eve geldigimde hiiic yemek yapacak havamda degildim. Aslinda cok yorulmadim ama bazen insanin canı hicbirsey yapmak istmiyor. Kaş ta ilk kisimizi yasiyoruz. Herkes kis mevsiminin cok durgun gectigini soylemisti ama ben bu kadarını beklememistim. Butun esnaf dukkanlari kapatti. Sokaklarda kediler ve kopekler kaldi. Biz bu durumdan sikayetci de degiliz aslinda. Biraz kendimizi dinliyoruz... Kaş in meshur uzun carsisini dolasmaya ciktik ama sadece bu kedicikler vardi. Ben de hepsini biraz mincikladim :)) Gelelim yemek meselesine. Kocacim sagolsun yine makarna isini devraldi. Bu küçük lezzetli soslar basit bir makarnayi harika bir lezzete dönüştürdü.

Soya Soslu Tavuk, Fırın Makarna, Avakado Salatası ve Marul Salatası

Bu haftasonu, cumartesi günü eşimin canı çok fırın makarna istediği için fırın makarna yapmaya karar verdim. Yanına da soya soslu tavuk düşündüm. Kayınvalidemin önceki gelişinde getirdiği avakadolar da dolapta duruyordu. Ortaya hem yapması kolay, hem de doyurucu yemekler çıktı. Yalnız fırın makarnaya nasıl olsa peynir koyuyorum diye, haşlama suyuna tuz koymamıştım. Ama kesinlikle iyi bir fikir değilmiş, makarna çook tuzsuz oldu. Bu da bir tecrübe sonuçta :) Gelelim soya soslu tavuk tarifine... 2 tabak tavuk kalça - kemiksiz 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı hazır köri sosu 3 yemek kaşığı zeytin yağı biraz kimyon ve köri susam , Tavuk sote yaparken ben göğüs eti kullanmıyorum. Tavuğun yağlı olan kalça kısmı soteye çok ayrı bir lezzet katıyor. Tavuğu kuş başı doğradıktan sonra, ezilmiş sarımsak, soya sosu, susam ve zeytinyağı ile karıştırıp, buz dolabında dnlenmeye bırakıyoruz. Tavuklar dolapta sosu çekerken ben makarnayı hazırlamaya başladım. Makarnayı birazdan anlata...