Bugün eve geldiğimde rasgele facebookta ne var ne yok diye bakarken, Kevserin Mutfağında bu tatlıyı gördüm. Zaten sütlü irmikli tatlılara bayılırım, bu da üstüne tam geldi. Zaten kevserin mutfağındaki çoğu tarife bayılıyorum ve uyguluyorum.
Malzemeleri oldukça az... Yapılışı da çok basit. Ama söyle süslü püslü cupcake kağıtlarında servis yaparsanız oldukça şık duruyor....
Malzemeleri oldukça az... Yapılışı da çok basit. Ama söyle süslü püslü cupcake kağıtlarında servis yaparsanız oldukça şık duruyor....
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 11 çorba kaşığı irmik
- 6 çorba kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 paket Hindistan cevizi
- 1 adet muz
- Tencereye sütü koyup, içine irmik ve şekeri döküyoruz.
- Orta ateşte iyice koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşan muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuduktan sonra, 1 paket toz kremşantiyi tencereye koyup, mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. bana mikser yeterli gelmediği için, elimle de biraz yoğurdum.
- Hamurdan, parça kopartıp, içine ince dilimlediğimiz muzdan koyuyoruz. Hamuru kopartmadan önce, ellerinizi ıslatırsanız daha iyi olur, çünkü hamur bayağı bir yapışıyor.
- Hamuru güzelce yuvarlıyoruz.
- Bir tabağın içine Hindistan cevizini döküyoruz.
- Yuvarladığımız hamurları Hindistan cevizine buluyoruz.
- Ben de Ikea dan aldığım cupcake kağıtları duruyordu. ben de onların içine koydum. Bence çok güzel görünüyorlar.
- Afiyet olsun :)))
Yorumlar
Yorum Gönder