Ben öyle Çin yemeği falan pek bilmem. Home Tv izleye izleye iyice aşina oldum. Çin mutfağı denildiğinde, tek bildiğim noodle, soya sosu, tatlı ekşi soslu tavuk gibi herkesin kulaktan dolma da olsa bildiği şeyler.
Geçen gün yine Muhtar Markete gittiğimizde, değişik soslar almaya karar vermiştik. Salata soslarının yanında, bir de ballı hardal aldım. Onu da Burger King den biliyorum :) Patatesle çok güzel gidiyor. Bir de çeşit çeşit makarna alırken gözüm noodle a takılmıştı. Bizim eriştenin ince kıvrığı. Dedim bu kolay pişer at gitsin sepete...
Kaş da normalde kışın hiç bir şey bulmak mümkün değil. Sezon bitiyor, bütün dükkanlar kapanıyor. Ama bu Muhtar Market dediğim yerde aklınıza gelmeyecek değişik şeyler bulunabiliyor. Yabancı turistler yoğun olarak alış veriş yaptıkları için, dünyaca ünlü markaları yiyecek anlamında bulmak mümkün.
Bir kaç gün önce yine Home Tv de, noodle salatası tarifi vardı. Alımda ordan bir iki bir şey kalmıştı. Bir de tavuk kalça almıştım. Onları da bir gece önceden soslamıştım. Öğle yemeğine eve gelirken kafamda ampuller yandı. Dedim kendin uydur tavuklu noodle ını :)
Kaş da yaşamanın diğer güzelliği de bu işte. Öğle yemeğine eve geliyorum !!! Şaka gibi değil mi? Diğer büyük şehirler de bırakın öğle yemeğine eve gitmeyi, akşam eve gidemiyor insanlar. İşte hep bunları düşünüp karar verdik Kaş a yerleşmeye zaten. Kaş a yerleşme hikayesini de bir başka yazıda anlatacağım.
Gelelim benim uydurmasyon yemeğime :)))
Tavuklar için malzemeler :
1 paket kemiksiz tavuk kalça
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Sos :
2 tatlı kaşığı ballı hardal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı noodle ı haşladığımız sudan
doğranmış dere otu
Noodle
Su
Tuz
1 yeşil biber
1 kırmızı yağ biberi
Yapılışı:
Tavukları sotelik doğruyoruz. Soya sosu, sarımsak ve zeytin yağı ile marineliyoruz. 1 gece buz dolabında bekletiyoruz.
Tavuğun özellikle yağlı olan kalça etini almayı tercih ediyorum. Çünkü göğüs eti bana göre yağsız ve tatsız...
Geçen gün yine Muhtar Markete gittiğimizde, değişik soslar almaya karar vermiştik. Salata soslarının yanında, bir de ballı hardal aldım. Onu da Burger King den biliyorum :) Patatesle çok güzel gidiyor. Bir de çeşit çeşit makarna alırken gözüm noodle a takılmıştı. Bizim eriştenin ince kıvrığı. Dedim bu kolay pişer at gitsin sepete...
Kaş da normalde kışın hiç bir şey bulmak mümkün değil. Sezon bitiyor, bütün dükkanlar kapanıyor. Ama bu Muhtar Market dediğim yerde aklınıza gelmeyecek değişik şeyler bulunabiliyor. Yabancı turistler yoğun olarak alış veriş yaptıkları için, dünyaca ünlü markaları yiyecek anlamında bulmak mümkün.
Bir kaç gün önce yine Home Tv de, noodle salatası tarifi vardı. Alımda ordan bir iki bir şey kalmıştı. Bir de tavuk kalça almıştım. Onları da bir gece önceden soslamıştım. Öğle yemeğine eve gelirken kafamda ampuller yandı. Dedim kendin uydur tavuklu noodle ını :)
Kaş da yaşamanın diğer güzelliği de bu işte. Öğle yemeğine eve geliyorum !!! Şaka gibi değil mi? Diğer büyük şehirler de bırakın öğle yemeğine eve gitmeyi, akşam eve gidemiyor insanlar. İşte hep bunları düşünüp karar verdik Kaş a yerleşmeye zaten. Kaş a yerleşme hikayesini de bir başka yazıda anlatacağım.
Gelelim benim uydurmasyon yemeğime :)))
Tavuklar için malzemeler :
1 paket kemiksiz tavuk kalça
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Sos :
2 tatlı kaşığı ballı hardal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı noodle ı haşladığımız sudan
doğranmış dere otu
Noodle
Su
Tuz
1 yeşil biber
1 kırmızı yağ biberi
Yapılışı:
Tavukları sotelik doğruyoruz. Soya sosu, sarımsak ve zeytin yağı ile marineliyoruz. 1 gece buz dolabında bekletiyoruz.
Tavuğun özellikle yağlı olan kalça etini almayı tercih ediyorum. Çünkü göğüs eti bana göre yağsız ve tatsız...
Yaklaşık 2 lt suyu kaynatıyoruz. Noodle ları içine atarak kaynamaya bırakıyoruz. İlk önce karman çorman duruyorlar, biraz kaynadıktan sonra karıştırarak ayırıyoruz. Kaynama suyuna mutlaka tuz koyalım. Çünkü noodlelar çok tuzsuz...
Noodle lar kaynarken, tavayı kızdırdım, içine tavukları attım. Tavaya yağ koymaya gerek yok, çünkü zaten tavuk etinin yağlı tarafını kullandım, hem de marinelerken yağ koymuştum. Tavukları tavaya attığımda hemen karıştırmıyorum ki biraz mühürlensin. Sonra doğradığım biberleri ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Varsa biraz da köri ya da kimyon koyun, harika bir lezzet katıyor.
Tavuklar da bir yandan olurken, sosunu hazırlamaya başladım. Dediğim gibi ben ballı hardal ı muhtardan almıştım ama sırf bir çeşit yemek yapmak için de gidip koca bir şişe sos almaya gerek yok. Burger King e gittiğinizde 2 kutucuk isteseniz, fazlasıyla yeter :) Benim aldığım bu aşağıdaki gibi...
Bir kaba ballı hardalı koydum, üzerine limonu sıktım, biraz da kaynayan noodle ın suyundan koydum. Bir güzel karıştırdım. Buzluğumda her zaman temiz doğranmış yeşillik olur. Buzluktan biraz dereotu çıkardım, içine ufaladım. Sos da hazır :)
Eveeeettt çukur bir kaba noodle ları alalım, üzerine tavuktan koyalım, en üste de sos !!!
İşte benim kendi çapımda Çin yemeğim.
Ben de bu kadarını biliyorum ne yapayım. Soya sosu, noodle, biraz baharat :))
Ama tadı gerçekten aromalı ve güzel oldu.
Afiyet olsuunn :)))
Yorumlar
Yorum Gönder