Hafta sonu bayağı bir yiyip içmiş olsak da, Antalya dönüş yolunda canım deli gibi çiğbörek istiyordu. Annem çiğ böreği gerçekten çok iyi yapıyor. Artık elinin lezzetinden midir, sevgisini kattığından mıdır bilinmez ama ne yaparsam yapayım onun kadar güzel yapamıyorum. Gerçi sağ olsun eşim harika olduğunu söyledi, ikimiz birlikte koca bir tencereyi yedik bitirdik. yanına da mis gibi tomurcuklu çay demledik. Biraz zeytin, biraz peynir derken oooohhhhh akşam yemeği aradan çıkmış oldu. Daha arabadan inmeden marketten neler almam gerektiğini planladım. Arabayı evin önüne koyar koymaz koştum markete. Zaten tek eksik kıymaydı, buzluktan çıkarmak zor geldiği için, 250 gr aldım marketten. Bu çiğbörek bence hem lezzetli, hem de 4 kişi için maliyeti 12 tl yi geçmiyordur. En azından bizim markette kıymada kampanya vardı. kilosu 20 tl ydi :)
İşte Malzemeler:
Hamuru;
2 su bardağı un Tuz Aldığı kadar su
İçi için;
1 soğan 100 gr kıyma Tuz, karabiber Biraz su
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Öncelikle ben içini hazırlıyorum. Soğanı rendeledikten sonra, içine tuzu ve kıymayı ekleyip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyorum. Daha sonra içine azar azar su ekliyorum. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Sulu bir iç hazırlanmış oluyor. Bunu bir kenara ayırıyorum. Hamuru içinse , yoğuracağım kaba unu boşaltıyorum. Tuzunu ekledikten sonra, azar azar ılık su ekleyerek yoğuruyorum. Bu hamurdan, yaklaşıl ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyorum. Her bir parçayı merdane yardımıyla ince bir şekilde açıyoruz. Ben biraz kalın açmışım, bu yüzden pişi gibi oldu. Daha da ince açmak lazım, benden söylemesi.... Daha sonra açtığımız hamurların içine, 1 çorba kaşığından biraz az harç koyuyoruz. Yarım ay şeklince kapatıyoruz. İyice kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz. yağda çok bırakmayın, çünkü hemen kızarıyor....
.
İşte Malzemeler:
Hamuru;
2 su bardağı un Tuz Aldığı kadar su
İçi için;
1 soğan 100 gr kıyma Tuz, karabiber Biraz su
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Öncelikle ben içini hazırlıyorum. Soğanı rendeledikten sonra, içine tuzu ve kıymayı ekleyip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyorum. Daha sonra içine azar azar su ekliyorum. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Sulu bir iç hazırlanmış oluyor. Bunu bir kenara ayırıyorum. Hamuru içinse , yoğuracağım kaba unu boşaltıyorum. Tuzunu ekledikten sonra, azar azar ılık su ekleyerek yoğuruyorum. Bu hamurdan, yaklaşıl ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyorum. Her bir parçayı merdane yardımıyla ince bir şekilde açıyoruz. Ben biraz kalın açmışım, bu yüzden pişi gibi oldu. Daha da ince açmak lazım, benden söylemesi.... Daha sonra açtığımız hamurların içine, 1 çorba kaşığından biraz az harç koyuyoruz. Yarım ay şeklince kapatıyoruz. İyice kızgın yağda önlü arkalı kızartıyoruz. yağda çok bırakmayın, çünkü hemen kızarıyor....
.
Yorumlar
Yorum Gönder