Ana içeriğe atla

Zencefilli Limonlu Kurabiyeler....

Antalya dönüşünde, rasgele bir markete girdik, Tahtakale ... Ne ararsan var. Bakınırken hemen gittim mutfak malzemeleri reyonuna. Kurabiye kalıpları çok tatlı geldi. Dedim ben bunları şeker hamur kalıbı olarak da kullanırım, normal kurabiye kalıbı olarak da. Hemen aldım bir paket. Çok şeker hayvanlar vardı. Hem de 3 tl falandı yanlış hatırlamıyorsam.


Gelelim kurabiyenin tarifine. . . Daha önce arkadaşım Yeşim in bebişine yaptığım kurabiyelerle aynı tarif. İçine sadece toz zencefil ve limon kabuğu rendesi koydum.  İşte tarifi ...

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 200 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak az pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

Un, zencefil ve karbonat hariç bütün malzemeleri bir yoğurma kabına koydum. İyice karıştırdım. Diğer toz malzemeleri de eleyerek kaba koydum ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurdum.
Daha sonra hamuru bir strechfilme sararak buz dolabında beklettim.
Hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 0,5cm kalınlığında açtım. kalıplarla şekil vererek, 160 derece önceden ısıtılmış fırında 12 dk pişirdim.





Çocuklar için bence çok cezbedici bir kurabiye :) içine ne isterseniz koyabilirsiniz.

1 tepsiyi bu şekilde hayvanlı yaptıktan sonra, kalan kurabiye hamuruna yuvarlak şekiller verdim ve öyle pişirdim. Soğuduktan sonra da şeker hamurla süsledim. Bugün şubedeki arkadaşlarıma sürpriz yaptım :))) Herkes çok beğendi....








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAŞ TA YAŞAMAK.....

Sanırım, bu yaşıma kadar verdiğim en güzel karar Kaş ta yaşamak oldu. Kaş a gecen sene mayıs ayında gelmiştik. İlk sene çevremiz tam oturmadığı için, Kaş ın tadını çıkartamamışız meğer :) Bu sene de , geçen sene gibi cuma dan Olympos a gidip, pazar akşam Kaş a geri dönüyorum. Ama son 2 haftadır, zincirinden boşanmışçasına geziyoruz :) Bunun nedeni, hem benim Olympos a gitmemiş olmam, hem de bankadaki diğer arkadaşlarımla biraz daha fazla zaman geçiriyor olmam ve birbirimizi daha yakından tanıma şansımızın olması. Ama tabii ki küçük yerde yaşamanın zorlukları da yok değil. Kız kıza eğlenmek için istediğiniz saatte dışarı çıkıp, istediğiniz saatte eve girebilirsiniz. Karışan Görüşen, sarkıntılık eden falan yok. Zaten böyle küçük bir yerde bankacıysanız, herkes sizin bütün hayat hikayeniz bilir. Benim de haftaiçi eşimden ayrı olduğumu, haftasonu Olympos a gittiğimi herkes biliyor. Ama yine de şu sosyal medya denen illet yüzünden, herkes ne yaptığınızı, nerelerde kaça kadar gezdiğinizi ...

Hazır Makarna Soslari

Dun toplanti nedeniyle isten biraz gec ciktim. Eve geldigimde hiiic yemek yapacak havamda degildim. Aslinda cok yorulmadim ama bazen insanin canı hicbirsey yapmak istmiyor. Kaş ta ilk kisimizi yasiyoruz. Herkes kis mevsiminin cok durgun gectigini soylemisti ama ben bu kadarını beklememistim. Butun esnaf dukkanlari kapatti. Sokaklarda kediler ve kopekler kaldi. Biz bu durumdan sikayetci de degiliz aslinda. Biraz kendimizi dinliyoruz... Kaş in meshur uzun carsisini dolasmaya ciktik ama sadece bu kedicikler vardi. Ben de hepsini biraz mincikladim :)) Gelelim yemek meselesine. Kocacim sagolsun yine makarna isini devraldi. Bu küçük lezzetli soslar basit bir makarnayi harika bir lezzete dönüştürdü.

Soya Soslu Tavuk, Fırın Makarna, Avakado Salatası ve Marul Salatası

Bu haftasonu, cumartesi günü eşimin canı çok fırın makarna istediği için fırın makarna yapmaya karar verdim. Yanına da soya soslu tavuk düşündüm. Kayınvalidemin önceki gelişinde getirdiği avakadolar da dolapta duruyordu. Ortaya hem yapması kolay, hem de doyurucu yemekler çıktı. Yalnız fırın makarnaya nasıl olsa peynir koyuyorum diye, haşlama suyuna tuz koymamıştım. Ama kesinlikle iyi bir fikir değilmiş, makarna çook tuzsuz oldu. Bu da bir tecrübe sonuçta :) Gelelim soya soslu tavuk tarifine... 2 tabak tavuk kalça - kemiksiz 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı hazır köri sosu 3 yemek kaşığı zeytin yağı biraz kimyon ve köri susam , Tavuk sote yaparken ben göğüs eti kullanmıyorum. Tavuğun yağlı olan kalça kısmı soteye çok ayrı bir lezzet katıyor. Tavuğu kuş başı doğradıktan sonra, ezilmiş sarımsak, soya sosu, susam ve zeytinyağı ile karıştırıp, buz dolabında dnlenmeye bırakıyoruz. Tavuklar dolapta sosu çekerken ben makarnayı hazırlamaya başladım. Makarnayı birazdan anlata...