Son zamanlarda şeker hamur kurabiye merakım sayesinde gıda boyaları ile tanıştım. Sıvı, jel ve toz şekilleri var. Ben en çok jel olanları sevdim. Toz boyalar kurabiye süslemede çok zor dağılıyor. nokta npkta izler bırakıyor. Sıvı olanları ile hamuru çok sulandırıyor. Jel boyalar tam kıvamında. Çok fazla koymanıza gerek kalmıyor, hemen de renk veriyor.
Bu pastada da kırmızı jel gıda boyası kullandım. Baktım evde çilek ve muz var, içim içimi yedi.... İlla pasta yapmam gerekiyormuş gibi hissettim :) Eşim de cumaları tatil olduğu için, benden önce Antalya ya gitti , yani evde yalnızım ama o pasta yapılacak arkadaş !!! Bu arada konudan konuya gibi oluyor ama cumartesi İlknur la birlikte Gıda Fuarı na gidiyoruz.... Çok heyecanlıyım :)) Bakalım bizi orda neler bekliyor....
Neyse , gelelim çilekli muzlu kırmızı kalp pastaya....
Malzemeler:
Pandispanya için:
Öncelikle ben en küçük boy kalp kalıp kullanıyorum. Bu yüzden malzemelerim az görülebilir. Siz bu miktarları 2 ye katlayarak yapabilirsiniz.
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
kabartma tozu
vanilya
1 çorba kaşığı kırmızı jel gıda boyası
Kreması:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Süsleme için:
Bütün çilek
Hazır glazür ya da 50 gr bitter çikolata, 50 ml krema( krema kaynamadan ocaktan alınır, içine çikolata parçaları kırılır ve eriyene kadar karıştırılır.)
İçine:
Çilek ve muz
Pandispanya için önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra sırayla un ve diğer malzemeler katılarak çırpılmaya devam edilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklasık 25 dk pişirilir.
Kreması için, süt, vanilya ve margarin hariç bütün malzemeler iyice çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilir. Devamlı karıştırarark koyu bir kıvam elde edene kadar pişirilir. Ocağı kapadıktan sonra içne vanilya ve margarin eklenerek eriyee kadar çırpılır.
Geriye halan süsleme size ait :)))
Afiyet olsun.
Not: Bu arada ben bu pastayı tek başıma yemeğe kıyamadım... Yarın şubeye götüreceğim, hep beraber yiyelim :)))
Bu pastada da kırmızı jel gıda boyası kullandım. Baktım evde çilek ve muz var, içim içimi yedi.... İlla pasta yapmam gerekiyormuş gibi hissettim :) Eşim de cumaları tatil olduğu için, benden önce Antalya ya gitti , yani evde yalnızım ama o pasta yapılacak arkadaş !!! Bu arada konudan konuya gibi oluyor ama cumartesi İlknur la birlikte Gıda Fuarı na gidiyoruz.... Çok heyecanlıyım :)) Bakalım bizi orda neler bekliyor....
Neyse , gelelim çilekli muzlu kırmızı kalp pastaya....
Malzemeler:
Pandispanya için:
Öncelikle ben en küçük boy kalp kalıp kullanıyorum. Bu yüzden malzemelerim az görülebilir. Siz bu miktarları 2 ye katlayarak yapabilirsiniz.
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
kabartma tozu
vanilya
1 çorba kaşığı kırmızı jel gıda boyası
Kreması:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Süsleme için:
Bütün çilek
Hazır glazür ya da 50 gr bitter çikolata, 50 ml krema( krema kaynamadan ocaktan alınır, içine çikolata parçaları kırılır ve eriyene kadar karıştırılır.)
İçine:
Çilek ve muz
Pandispanya için önce yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra sırayla un ve diğer malzemeler katılarak çırpılmaya devam edilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklasık 25 dk pişirilir.
Kreması için, süt, vanilya ve margarin hariç bütün malzemeler iyice çırpılır. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilir. Devamlı karıştırarark koyu bir kıvam elde edene kadar pişirilir. Ocağı kapadıktan sonra içne vanilya ve margarin eklenerek eriyee kadar çırpılır.
Geriye halan süsleme size ait :)))
Afiyet olsun.
Not: Bu arada ben bu pastayı tek başıma yemeğe kıyamadım... Yarın şubeye götüreceğim, hep beraber yiyelim :)))
Yorumlar
Yorum Gönder