Eşim tam bir zıpkın tutkunu. Yaz, kış, soğuk, sıcak demeden, uygun mekan ve şartlar olsun, giyer kıyafetini , dalar suya...
Yine böyle bir gün, yani 2 gün önce, Olympos ta arkdaşları ile birlikte daldılar. Gerçekten de çok bereketi bir dalış olmuş. Bir dünya balık, bir de ahtapotla döndüler.... Ahtapotu yapması da bana düştü. En son ahtapotu, 9 sene önce öğrenciyken İzmir de yapmıştım. Biraz internet, biraz da iç güdülerimle pişirdim gitti :)
Gerekli malzemeler :
1 ahtapot
zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 limon
tuz,
maydanoz
Yapılışı :
En önemli kısmı ahtapotu temizlemek sanırım. bu kısmı ile eşim bizzat kendisi ilgilendi.
İLk önce, kolların tam ortasından, dişlerini çıkartıı. Daha sonra da, kafasını kesti ve yarık açarak temizledi.
Sonra ahtapotu 1 saat kadar, sirkeli suda haşladım.
Haşlandıktan sonra, kollarını sıyırarak temizledim. Vantuzlarını temizlemek için biraz fazla bastırmak gerekti :)
Kollarını ve kafa etini 1 cm kalınlıkta doğradım.
Bir kasede, limon, sarımak, tuz ve zaytin yağını karıştırarak sosunu hazırldım. Ahtapotların üzerine döktüm. Servizten önce de üzerine kıyılmış maydonoz serptim.
Afiyet olsun...
Not: biz ahtapotu dövmedik, o yüzden eti biraz sertti sanırım. Pişirmeden önce, taşa vura vura yumuşatmak gerekiyormuş.
Yine böyle bir gün, yani 2 gün önce, Olympos ta arkdaşları ile birlikte daldılar. Gerçekten de çok bereketi bir dalış olmuş. Bir dünya balık, bir de ahtapotla döndüler.... Ahtapotu yapması da bana düştü. En son ahtapotu, 9 sene önce öğrenciyken İzmir de yapmıştım. Biraz internet, biraz da iç güdülerimle pişirdim gitti :)
Gerekli malzemeler :
1 ahtapot
zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 limon
tuz,
maydanoz
Yapılışı :
En önemli kısmı ahtapotu temizlemek sanırım. bu kısmı ile eşim bizzat kendisi ilgilendi.
İLk önce, kolların tam ortasından, dişlerini çıkartıı. Daha sonra da, kafasını kesti ve yarık açarak temizledi.
Sonra ahtapotu 1 saat kadar, sirkeli suda haşladım.
Haşlandıktan sonra, kollarını sıyırarak temizledim. Vantuzlarını temizlemek için biraz fazla bastırmak gerekti :)
Kollarını ve kafa etini 1 cm kalınlıkta doğradım.
Bir kasede, limon, sarımak, tuz ve zaytin yağını karıştırarak sosunu hazırldım. Ahtapotların üzerine döktüm. Servizten önce de üzerine kıyılmış maydonoz serptim.
Afiyet olsun...
Not: biz ahtapotu dövmedik, o yüzden eti biraz sertti sanırım. Pişirmeden önce, taşa vura vura yumuşatmak gerekiyormuş.
Yorumlar
Yorum Gönder