Son zamanlarda doğal beslenme tutkumuzla birlikter ortaam Ilknur la mutfaklarimizi mandiraya cevirdigimiz dogrudur :) Kendimize Sütçü bulduk ve her cuma 5 lt sutumuzu guvendigimiz sutcumuzden aliyoruz. Yogurdumuzu mayalayip , o haftanin sütlü tatlisini yapıyoruz. E hazir elimiz degmisken, kaymaklarindan tereyağı, kalan sütten de peynir yapıyoruz. Gecen peynir denemem fena sayilmazdi. Sadece tuzu biraz az olmustu. Ama bu sefer Ilknur dan aldigim tarifle ve kalan yogurdumla yaptigim peynir sahane oldu. Memo bayildi, benim yaptigima inanamadı.
Bu haftasonu Kaş ta olmayacagiz. Dolapta tenceye mayaladigim yogurttan biraz sulanarak kalan kisim vardi. Ben de peynir yapıp sabah kahvaltida yeriz diye düşündüm. Ama sonra dayanamayip milfoyden gozleme yaptim ve saar 23:45 itibariyle mideye indirdik :)
Gelelim tariflere....
Peynir yapimi icin gerekli malzemeler:
Biraz sulanmis yogurt
1 kasik elma sirkesi
Tuz
Yoğurdu tencereye alıp kaynatiyoruz.
Kaynattiktan sonra 1kasik sirkeyi ekleyip
1-2 dk daha kaynatip altini kapatiyoruz. Sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra bir tulbentle suzuyoruz. Tulbentle guzelce sarip uzerine agirlik koyarsaniz sekilli olur:)
GGözleme tarifindr tek gerekli malzeme milföy hamuru. Teflon tavada yag koymadan pisiriyoruz. Zaten kendisi cok yağlı.
Bu haftasonu Kaş ta olmayacagiz. Dolapta tenceye mayaladigim yogurttan biraz sulanarak kalan kisim vardi. Ben de peynir yapıp sabah kahvaltida yeriz diye düşündüm. Ama sonra dayanamayip milfoyden gozleme yaptim ve saar 23:45 itibariyle mideye indirdik :)
Gelelim tariflere....
Peynir yapimi icin gerekli malzemeler:
Biraz sulanmis yogurt
1 kasik elma sirkesi
Tuz
Yoğurdu tencereye alıp kaynatiyoruz.
Kaynattiktan sonra 1kasik sirkeyi ekleyip
1-2 dk daha kaynatip altini kapatiyoruz. Sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra bir tulbentle suzuyoruz. Tulbentle guzelce sarip uzerine agirlik koyarsaniz sekilli olur:)
GGözleme tarifindr tek gerekli malzeme milföy hamuru. Teflon tavada yag koymadan pisiriyoruz. Zaten kendisi cok yağlı.
Yorumlar
Yorum Gönder