Çalışan kadının en büyük sorunu ve üzerinde en çok durması gereken şey bence Zaman Planlaması. evinizde geçireceğiniz zaten çok kısıtlı zamanınız var. Onu da akşamları, hafta sonu yapabileceğimiz şeyleri planlayarak artırabiliriz. Biz de akşam yemeği önemli ... Evde yemek olması her açıdan rahatlık oluyor. Bir kere yorgun argın eve geldiğimde bir de yemekle uğraşmak ölüm gibi geliyor. Hafta sonu en azından ana yemekleri yaparsam, eve geldiğimde yanına bir tek salata, cacık ya da pilav gibi ekstraları yapmak kalıyor. Bir kere deneyin, büyük rahatlık ;)
Ben bu haftasonu 2 çeşit çorbamı, 3 çeşit ana yemeğimi ve 1 çeşit de tatlımı yaptım. En fazla 2 saat sürüyor. Tabii bu pratikliğinize göre değişebilir. Menüde neler mi var ? İşte menümüz :
Yayla Çorbası
Mercimek Çorbası
Zeytinyağlı Barbunya,
Ispanak Yemeği
Kabak Dolması
Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü
Ispanak Kökü Salatası
Bu yemeklerin hiç biri dolapta kaldığı sürece bozulmuyor. Yemeden önce de tencerenin hepsini değil, yiyeceğimiz kadarını ısıtıyoruz. Ayrıca ertesi gün de kalan yemekleri iş yerine götürerek öğle yemeği olarak yiyoruz. 2,5 lt sütten yoğurdumu da mayaladım . Her yemeğin yanına missss.....
Bazı kadınların kocaları yemeği illa taze , o gün pişmiş istiyorlarmış ve aynı yemeği üst üste 2 gün yemiyorlarmış. Vaktim olsa ben de bu şekilde yapmak isterdim ama üzgünüm :)
Tariflere gelince.... Bu yazıda sadece ıspanak kökü salatasının tarifini vereyim. Herşeyi değerlendirmeye çalışan ben, annemin yaptığı bu salatayı hatırladım birden :)
Öncelikle, ıspanak köklerini iyice yıkıyoruz. daha sonra sirkeli suda bekletiyoruz. Bir tencereye alıp, üzerini örtecek kadar su ve yarım fincan sirke, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte haşlıyoruz. Haşlanan ıspanak köklerini borcama alıp,sıcakken üzerine sarımsak rendeliyoruz. yarım limon suyu ve saf zeytinyağı gezdirip, soğumaya bırakıyoruz. Sosu sıcakken döktüğümüz için, bir güzel içine çekiyor ve harika oluyor....
Diğer tarifleri bir sonraki yazıda paylaşıyor olacağım....
Ben bu haftasonu 2 çeşit çorbamı, 3 çeşit ana yemeğimi ve 1 çeşit de tatlımı yaptım. En fazla 2 saat sürüyor. Tabii bu pratikliğinize göre değişebilir. Menüde neler mi var ? İşte menümüz :
Yayla Çorbası
Mercimek Çorbası
Zeytinyağlı Barbunya,
Ispanak Yemeği
Kabak Dolması
Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü
Ispanak Kökü Salatası
Bu yemeklerin hiç biri dolapta kaldığı sürece bozulmuyor. Yemeden önce de tencerenin hepsini değil, yiyeceğimiz kadarını ısıtıyoruz. Ayrıca ertesi gün de kalan yemekleri iş yerine götürerek öğle yemeği olarak yiyoruz. 2,5 lt sütten yoğurdumu da mayaladım . Her yemeğin yanına missss.....
Bazı kadınların kocaları yemeği illa taze , o gün pişmiş istiyorlarmış ve aynı yemeği üst üste 2 gün yemiyorlarmış. Vaktim olsa ben de bu şekilde yapmak isterdim ama üzgünüm :)
Tariflere gelince.... Bu yazıda sadece ıspanak kökü salatasının tarifini vereyim. Herşeyi değerlendirmeye çalışan ben, annemin yaptığı bu salatayı hatırladım birden :)
Öncelikle, ıspanak köklerini iyice yıkıyoruz. daha sonra sirkeli suda bekletiyoruz. Bir tencereye alıp, üzerini örtecek kadar su ve yarım fincan sirke, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte haşlıyoruz. Haşlanan ıspanak köklerini borcama alıp,sıcakken üzerine sarımsak rendeliyoruz. yarım limon suyu ve saf zeytinyağı gezdirip, soğumaya bırakıyoruz. Sosu sıcakken döktüğümüz için, bir güzel içine çekiyor ve harika oluyor....
Diğer tarifleri bir sonraki yazıda paylaşıyor olacağım....
Yorumlar
Yorum Gönder