Evet bütün tarifleri tek bir yazıda bitirmek istemedim. 1. günü anlattım aslında, sadece yayla çorbası kaldı.
Yayla çorbasını da ne zaman yapsam ya çok koyu olur ya da pirinci az gelir. Bu sefer farklı bir taktik izlemeye karar verdim. Önceden hep önce pirinci haşlar, sonra terbiyeyi içine salardım. Busefer tersini yaptım. Gelelim tarife....
|
Sağ altta Yayla Çorbasını görebilirsiniz :) Tek fotosunu çekmemişim...
Malzemeler:
1 fincan pirinç
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
5 tepeleme kaşık yoğurt
Tereyağı
Nane
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle; un, yumurta ve yoğurdu tencerenin içnde güzelce çırptım. Sonra 1 çay bardağı kadar soğuk suyla bu karışımı açtım. Üzerine yavaş yavaş karıştırarak yaklaşık 3 subardağı sıcak su ekledim
Tencereyi karıştırırken br yandan da pirinçleri içine attım, tuzunu ekledim. Karıştırmaya devam ettim.
Pirinçler iyiçe şişene kadar kaynattım
bir tavada tereyağını, nane ile kızdırdım.
tencerenin altını kapattıktan sonra, kızgın naneli tereyağını tencereye döktüm ve tencerenin ağzını kapattım.
Kısır tarifim:
Kısır için gerekli malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası (tercihe göre biber de olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
1 soğan
yarım demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kağığı kuru nane
1 avuç taze nane
karabiber
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Yapılışı:
Bulguru geniş bir kaba alıyoruz. Üzerine 1.5 su bardağ sıcak suda erittiğimiz salça ve tuzu ekleyerek karıştırıp, kaın ağzını strechfilm le kapatıyoruz. 15-20 dakika suyunu çekmesi için kenara bırakıyoruz.
Derin bir kaba taze soğan, kuru soğan ve maydanozu ince ince kıyıyoruz.
Suyunu çeken bulguru kaba ekliyoruz.
Üzerine geri kalan baharatları ve taze naneyi ekliyoruz.
Lİmonunu, yağını ve sarımsağını da koyarak, güzelce karıştırıyoruz.
Afiyet olsun :)
Gelelim Poğaça tarifine.... Kısırı yaparken canım nasıl poğaça çekti . Hemen foodmaster a attım malzemeleri, kendi kendine yoğuruldu valla. Elimi bile sürmedim.
Gerekli Malzemeler:
125 gr oda ısısında margarin
2 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
kabartma tozu
tuz
Aldığı kadar un
Üzerine 1 yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
Bütün malzemeleri foodmaster a atıp yoğurdum :)
Ceviz büyüklüğünde kopardığm hamurun içine beyaz peynir koyup kapattım.
Üzerlerine yumrta sarısı sürüp susam ektim
200 derece fırında 20 dakika kadar pişirdim.
Geriye ne kaldı ? Kahveli macaron ve pandispanya değil mi?
Ama maalesef onalrın tarifini vermeyeceğim :) Çünkü tutturana kadar gerçekten çok uğraştık :) Öyle kolay yoldan yok.... Çok merak eden varsa, Mucize Pastane den sipariş verebilir...
Bir de şeker hamur süslemem oldu. Arkadaşımın kızı için hazırladım. Bakalım beğenecek mi?
Şöyle bir baktım ki, anca yemek yapmışım bütün hafta sonu. Ama gerçekten bütün stresimi attım. Bana çok iyi geldi. En mutlu olduğum yer neresi mi? Tabii ki mutfak !!!!!!
|
Yorumlar
Yorum Gönder