Bu Hafta Sonu Kendimi Mutfağa Verdim :) Zeytinyağlı Taze Bakla, Portakallı Kereviz ve Kıymalı Kabak Dolması
Haftalardır evimi tenizleyemediğim için içim içimi yiyordu. Zaten küçücük ev ama işte balkonlar falan öyle kirl durumca içim rahat etmiyordu. Eşim de arabaya park sensörü taktırak için Antalya ya gitmişti. Aslında ben de gidebilirdim cumadan ama evde kalıp kendimi ev işlerine vermeyi tercih ettim :) Aşağıda yaptıklarımın kısa özeti var :)
Öncelikle cuma günü hiç bir şey yapmadan öylece yattım. Aldım battaniyemi, geçtim tv nin karşısına... Kocam sürekli ps3 oynadığı için ben hiç tv izleyemiyorum. Ev zaten 2 oda 1 salon. mutfakla da salon birlikte. Yani maalesef 2. bit tv koyacak yer de yok.... Neyse cuma günüm böylece geçti.
Cumartesi sabah erkenden kalıp kahvaltımı yaptım. Başlaım evi temizlemeye. Bütün dolaplarıma kadar sildim temizledim.... Mis gibi oldu misssss.... İçim de rahatlamış oldu böylece.... Sonra alışverişe çıktım, evdeki eksikleri hallettim. Ve başladım zeytinyağlılarımı yapmaya....
İşte size ilk yemeğim :)
Zeytinyağlı Taze Bakla:
Malzemeler:
Yarım kilo taze bakla
1 adet soğan
1diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
zeytinyağı
tuz , karabiber
dereotu
Yapılışı:
Öncelikle baklaların uç kısımlarını kesip, yandaki kılçıkları temizliyoruz.
Çukur bir kaba alıyoruz.
Üzerine yarım limon suyu ve unu ekleyerek, üzerini örtecek kadar su koyuyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayarak, 1 çorba kaşığı zeytinyağından kavuruyoruz.
Üzerine baklaları ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
Baklaları beklettiğimiz unlu ve limonlu udan, aklalrın üzerini rtecek kadar koyuyoruz.
Kısık ateşte baklaların rengi değişene kadar pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve dereotunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakıyoruz.
İkinci yemeğimse, portakallı kereviz.
Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler:
1 baş kereviz
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
tuz
karabiber
1 portakal
Yapılışı:
Ben taze bakla ile tamamen aynı yaptım. Sadece su yerine taze sıktığım 1 portakalın suyunu koydum ve en son dereotu yerine kervizin saplarını koyararak dinlenmeye bıraktım.
Son Yemek Olarak da Kıymalı Kabak Dolması yaptım :)
İç fazla gelince birazını da patlıcan doldurdum.
Dolma içi:
150 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 büyük soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım deet taze nane
tuz
karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
kırmızı toz biber
4 kabak, 2 patlıcan
Üzerine 1 domates ve tereyağ
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyoruz.
Bütü malzemeyi bir kapt karıştırıyoruz.
Patlıcanları ve kabakları temizleyip içlerini oyuyoruz.
Dolmaları içle doldurup tencereye diziyoruz.
Üzerine 1 parça tereyağı ekleyip, domatesten kapaklar yapıyoruz.
tencereye 2 parmak yüksekliğinde su dolduruyoruz.
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
Cumartesi sabah erkenden kalıp kahvaltımı yaptım. Başlaım evi temizlemeye. Bütün dolaplarıma kadar sildim temizledim.... Mis gibi oldu misssss.... İçim de rahatlamış oldu böylece.... Sonra alışverişe çıktım, evdeki eksikleri hallettim. Ve başladım zeytinyağlılarımı yapmaya....
İşte size ilk yemeğim :)
Zeytinyağlı Taze Bakla |
Malzemeler:
Yarım kilo taze bakla
1 adet soğan
1diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
zeytinyağı
tuz , karabiber
dereotu
Yapılışı:
Öncelikle baklaların uç kısımlarını kesip, yandaki kılçıkları temizliyoruz.
Çukur bir kaba alıyoruz.
Üzerine yarım limon suyu ve unu ekleyerek, üzerini örtecek kadar su koyuyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayarak, 1 çorba kaşığı zeytinyağından kavuruyoruz.
Üzerine baklaları ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz. Biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
Baklaları beklettiğimiz unlu ve limonlu udan, aklalrın üzerini rtecek kadar koyuyoruz.
Kısık ateşte baklaların rengi değişene kadar pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp, üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve dereotunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak, dinlenmeye bırakıyoruz.
İkinci yemeğimse, portakallı kereviz.
Portakallı Kereviz |
Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler:
1 baş kereviz
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
tuz
karabiber
1 portakal
Yapılışı:
Ben taze bakla ile tamamen aynı yaptım. Sadece su yerine taze sıktığım 1 portakalın suyunu koydum ve en son dereotu yerine kervizin saplarını koyararak dinlenmeye bıraktım.
Son Yemek Olarak da Kıymalı Kabak Dolması yaptım :)
İç fazla gelince birazını da patlıcan doldurdum.
Kıymalı Kabak Dolması |
Dolma içi:
150 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 büyük soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım deet taze nane
tuz
karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
kırmızı toz biber
4 kabak, 2 patlıcan
Üzerine 1 domates ve tereyağ
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyoruz.
Bütü malzemeyi bir kapt karıştırıyoruz.
Patlıcanları ve kabakları temizleyip içlerini oyuyoruz.
Dolmaları içle doldurup tencereye diziyoruz.
Üzerine 1 parça tereyağı ekleyip, domatesten kapaklar yapıyoruz.
tencereye 2 parmak yüksekliğinde su dolduruyoruz.
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder