Eveeettt yazmayalı bayağı uzun bir zaman oldu. Nerden başlasam bilemedim...
Bu arada neler mi yaptım ? Yılbaşı için, Ada Pansiyona özel kurabiyeler, pastalar.... Klasik ev yemekleri falan...
Ilknur la birlikte şeker hamur işini de bayağı bir ilerlettik. Artık bir facebook sayfamız ve instagram hesabımız var :) MUCİZE PASTANE yiz biz :)) Bu küçük Kaş da, benim kafadan bir arkadaş bulup, birşeyler paylaşmak gerçekten bir mucize oldu.... Bu konuya başka bir yazıda detaylı bir şekilde değineceğim...
Şİmdi gelelim Muzlu Rulo Pastamıza.... Yılbaşı için, şeker hamurdan, krokanlı çikolatalı biraz ağır bir pasta yapmıştık. Aama hem benim eşim, hem de İlknur un eşi çikolatalı şeyleri yemedikleri için, bir de sade kremalı birşeyler yapalım dedik. Ortaya nefis Muzlu Rulo Pasta çıktı...
Çamaşır makinesinin üzerinde çekim yaptığım için fıtıraf biraz kötü olabilir :)
Malzemeler:
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 4 kaşık toz çeker
- 5 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 3 kaşık un
- 5 kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 kaşık margarin
- vanilya
Dövülmüş fındık veya ceviz
Yapılışı;
- Keki için, yumurta sarıları ve akları ayrılır.
- yumurta sarıları toz şekerle iyice krema kıvamına gelene kadar cırpılır
- yumurta akları da , bir tutam tuz eklenerek, iyice beyaz köpük olana kadar, sürekli aynı yönde çırpılır.
- un,kabartma tozu ve vanilya bir elek yardımıyla , elenerek yumurta sarılarına ilave edilir.
- çırpılmış yumurta akları, bu karışıma eklenerek tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla havalandırarark iyice karışması sağlanır.
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, kaşık yardımıyla kek hamuru iyice yayılır. Bu işlemden sonra kek hamuru çok ince görünebilir ama sakıncası yok, piştiğinde kabarıyor :)
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıldıktan sonra, sıcakken, yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır, üzerine nemli bir bez örtülerek soğumaya bırakılır.
- Kek soğurken krema yapımına başlayabiliriz.
- margarin ve vanilya hariç, bütün malzemeler iyice çırpılarak, ocağa konur. devamlı karıştırılarak, muhallebi kıvamında bir krema oluşuncaya kadar pişirilir.
- krema kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır, margarn ve vanilya eklenerek iyive karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Kek soğuyunca, rulo açılarak yağlı kağıt çıkarılır.içine bolca krema sürülür.
- bu sırada kremalar kekten taşabilir ama sıkıntı yok, fazlasını kaşıkla toplayıp, üzerine sürüyoruz.
- kremayo kaşıkla iyice keke sürdükten sonra tekrar rulo yapılır. Üzeri de krema ile kaplanır.
- En son olarak dövülmüş fındık serpilerek, buzlukta 1 saat bekletilir.
- 1 saatin sonunda buz dolabına alınır.
yılbaşında kalabalıktan ve malum midemden dolayı bişi anlayamamıştım :(
YanıtlaSilkendimiz için lütfen tekrar yapalım :)